Mine 10 beste tips for SMART(ere) TRENING

Trene utendørs. Foto: Emilie Tallakstad

 Det er mye som skal presses inn i en hektisk hverdag, I know! Jeg vet også at mange ønsker seg mer tid til trening. 

Jeg vil starte dette innlegget med å ta knekken på noen myter og «sannheter»:

 • Du trenger ikke å trene en time eller mer for at det skal gi resultater
 • Du må ikke ha medlemskap på et treningssenter for å trene
 • Du trenger ikke å kjenne blodsmak i munnen i hver treningsøkt
 • Du må ikke bli støl for å ha hatt en skikkelig treningsøkt.

Sånn! Hadde du hørt noen av disse mytene før?

Jeg tror at veldig mange faktisk gjør mer enn det de er bevisst over selv. Trening er så mye mer enn akkurat den lille timen der en tar på treningstøyet og starter pulsklokka. 

Hverdagsaktivitet i alle former spiller inn i det totale regnskapet over daglig aktivitet og bevegelse. For hvem er det egentlig som definerer hva trening er- for deg?

Har du en travel hverdag som skal romme mye forskjellig, og ønsker å få inn smarte treningsøkter, er dette mine 10 beste tips:

 1. Planlegg uka di, og legg inn trening i kalenderen. Vær realistisk for hvor mye trening du har tid til. Det er bedre å legge til en bonus-økt hvis det dukker opp ledig tid enn å ikke nå treningsmålet sitt.
 2. Tren SMARTERE, ikke mer. Korte treningsøkter med høy intensitet er effektivt og morsomt. Ikke glem at HVILE er en viktig del av restitusjon og balansen i hverdagen, og det bør planlegges på lik linje med selve treningsøkta!
 3. Hvis mulig, lag en ny variant av venninnetreff, date, møter etc – walk the talk😊 
 4. Se verdien av hverdagsaktivitet! Kanskje er du mer i bevegelse enn du tror. En skritt-teller kan være en realitetssjekk her.
 5. Hvis det skjer mye på kveldstid- sjekk muligheten for å starte dagen litt tidligere med en morgen-økt. Dette er en energi-BOOST som gjør dagen enda litt bedre!
 6. Planlegg: Legg frem treningstøy, pakk treningsbagen- tilrettelegg slik at du ikke kaster bort tid på å lete etter det du trenger på trening. Gjør det så enkelt som mulig for deg selv.
 7. Rull ut matta og gjør noen styrke- eller mobilitetsøvelser foran NetFlix-serien😊
 8. Finn den treningsformen du liker og gjør mer av det! Den beste treninga er den du faktisk gjør.
 9. Tren variert, og få med deg både styrke, kondisjon og yoga i løpet av uka.
 10. Lytt til kroppen! Hvis du har planlagt en treningsøkt, men kjenner deg sliten- tenk smart og juster treningsplanen og forventningene til deg selv for akkurat denne dagen. Ikke undervurder viktigheten av workIN som yoga, meditasjon og hvile- kroppen forteller deg hva den trenger, det er bare du som må lytte😊

 

God trening!

Klem fra Hanne