Yoga Teacher Training, første samling

17.09.2021

Jo mer jeg lærer om yoga... jo mer skjønner jeg at jeg ikke kan!

Yoga er så mye mer enn stillinger på ei matte, og helt siden jeg begynte med yoga for flere år tilbake, har jeg vært sulten på mer kunnskap.

Jeg har vært veldig glad i med MediYoga, og har holdt flere kurs der deltakerne har vært fornøyde. Likevel kastet jeg meg på da Tønsberg Yoga nå annonserte at de skulle ha en 200 timer yoga teacher training (YTT200). Jeg pleier å lytte til magefølelsen min, den tar sjelden feil, ikke denne gangen heller. 

Yoga-tradisjonen er klassisk hatha yoga. En noe mer fysisk krevende yoga enn hva jeg har praktisert den siste tiden, og basert på tolv basic asanas som kan modifiseres etter nivå. Det er ikke bare asanas (yogastillinger), men også pranayama (pusteøvelser) og meditasjon. Og mye mer, he he!! :)

YTT er delt opp i tre samlinger. De to første samlingene varer i fem dager, den siste 7 dager. Etter en avklarende telefonsamtale med lærer, Nina Nesheim, var jeg solgt. Jeg heiv meg rundt, fikk avklart ferie og avspasering med arbeidsgiver, og ordnet med barnevakter! Den første samlingen som jeg akkurat er ferdig med, kom svigers helt fra Mong for å passe Mari. JEG ER HELDIG!!

Marit var sporty og ble med! Veldig koselig å være to! Vi leide rom på Hotell Klubben som ligger i gangavstand fra yogasenteret. Vi hadde fått beskjed på forhånd at vi ikke kunne regne med å få tid til noe annet enn kurs og soving under samlingene, og dette viste seg å stemme. Det var derfor deilig å bare gå noen minutter, dusje på hotellrommet før vi sluknet på puta!

Dagene i Tønsberg så ganske like ut:

Vi startet klokken 06.00 om morgenen med meditasjon og satsang i ca halvannen time. Etter dette var det te-pause, etterfulgt av to timer yoga. Først etter yoga, ved ti-tiden, fikk vi servert frokost. Varm vegansk mat- det smakte veldig, veldig godt!

Etter matpause hadde vi teori et par timer før nye to timer med yoga. Kroppen fikk kjørt seg skikkelig disse fem dagene, he he! En time hver kveld hadde vi også teori med munken Prem- på storskjerm. En morsom fyr. Min engelsk er ikke av de beste, men vel vitende om at alt han snakket om stod i permen vi hadde fått utdelt, klarte jeg å kose meg og slappe av- og jeg fikk med meg en hel del!

Etter mye teori og yoga var det tid for middag- også denne vegansk- og nå var klokken ca halv syv-syv på kvelden. Klokken 20.00 var det ny meditasjon og satsang, før vi ved 21.30-22.00-tiden rundet av og gikk til Klubben.

Disse dagene var utrolige. Det var så deilig å bare få lov å være i yoga-bobla. La mobilen ligge på lydløs i garderoben og være helt tidløs, bare flyte med. Det er jo ikke så ofte man kan gjøre det sånn midt i hverdagen... med full jobb, hus og barn og alt som følger med. 

Fram til neste samling, som er fra 20. oktober, skal vi praktisere yoga, pranayama og meditasjon hjemme. Dette skal loggføres og sendes inn ukentlig. I tillegg skal vi lage en manual for avspenning. Det er en utrolig fin gjeng som tar dette kurset, og jeg gleder meg til vi skal tilbake. Overnattingssted er booket, og nå vet vi hva vi går til, Marit og jeg!

Min praksis i kveld har vært meditasjon og pranayama. Jeg har også øvd på mantraene... de er sabla vanskelige å lære seg, he he. Men øvelse gjør mester- er det ikke sånn?

Evig student!

Klem, Hanne