Virtuelt løp, bursdag og en veldig spesiell bakst

29.08.2021
Knallbra start på søndagen med et virtuelt løp. Beskrivelsen var: 10 km på sti. 

Jeg elsker å gå og løpe i skogen, men stoler lite på min egen innebygde GPS (med god grunn). Jeg var derfor sjeleglad for å ha klart å få med meg sti-finneren Hilde inn i Lardals dype skoger.

Men aller først: I dag hadde vi bedt inn til familiebursdag kl tre. Mine to flotte ungfommer fyller nemlig 15 og 17 år denne helgen. Jeg tenkte å overraske med nybakte skoleboller. For om jeg skal si det selv: Gjærbakst er jeg (vanligvis) ganske god på. He he.
Så mor satte en flott deig etter frokost, smilte for meg selv og tenkte at med så lang hevetid skulle det bli en fryd å trille skoleboller etter løpetur. Ja, kanskje noen vaniljeboller også. Nam! 

Tilbake til Lardalskogen. Her fikk vi oss en skikkelig god mil i terrenget, og kunne skrive navna våre i toppe-kasse på Herlandsetra og Lilysa. Totalt ble min tur rett over 16 km, med start og stopp hjemme i gårdsplassen. En bra start på dagen. 

Nå var det bare å få trillet bollene ut på bakebrettet og la dem heve enda litt mens jeg tok en dusj og litt mat. 

Så var det deigen min da. Overrasket oppdaget jeg at  den lå flat og trist i bakebollen da jeg lettet på håndkledet. Whaaat? Etter fire timer hevetid??
Og i det samme slo det meg: Jeg har glemt gjær!!

Er det mulig?

Så nå, halv ti søndag kveld, er bollene akkurat tatt ut av ovnen. Rosinboller riktignok.

MEN bursdagen ble bra lell, det er heldigvis andre mer habile kakebakere i familien❤️

Og med det går jeg på badet. Takknemlig for en fin helg, og (snart) klar for en ny uke! Med boller på en mandag!

Klem herfra😘