Virtuelle løp

17.08.2021

"Blir du med på et virtuelt løp nå på søndag, tjuefem kilometer? Kan godt ta det i Svarstad". Slik lød tekstmeldingen fra Karina- eller Karihontas som hun kaller seg i sosiale medier.

Altså, den dama der er helt rå. En 25 kilometers distanse er ingenting for henne, og scroller man  på hennes Instagramprofil finner man flere løp hun har deltatt i, både lengre, hardere, brattere og tøffere. Men FOR MEG er 25 kilometer meget langt. Faktisk så langt at jeg ble usikker på om jeg kunne klare å gjennomføre det. For hittil i år har jeg knapt vært innom distansen 14 kilometer- en gang. Det er lett å finne en favorittdistanse og holde seg til den, trygt og godt inne i komfortsona. Ti kilometer er min...  Samtidig hadde jeg veldig lyst til å tilbringe formiddagen med denne kule dama, så jeg fikset barnepass og meldte meg like så godt på jeg også.

Vi løp fra Storenga, rundt Brufoss, rundt Brandsrud, rundt Svarstad skisenter, rundt Solberg gård og til slutt hentet vi hjem de siste kilometrene på Holemyra- gikk i mål 300 meter fra huset mitt:)

Runners World har arrangert mange virtuelle løp siden korona brøt ut. 

Prinsippet er enkelt: Man melder seg på ønsket løp, gjennomfører, sender inn resultat/ løypeprofil/bilde, og vips kommer en medalje i posten! Kult!

For min del var det veldig deilig å kunne starte løpet i min egen gårdsplass, og ikke minst slippe startnummer på brystet... Det er nervepirrende i seg selv!

Karina og jeg skravla non stop under hele løpet, og gikk i de bratteste oppoverbakkene. Vi kjørte er "safe" tempo, og passet på å drikke og spise underveis. Dette gjorde at 25 kilometer ikke var avskrekkende i det hele tatt, og beina var temmelig bra både under- men også etter løpet:)

Virtuelle løp frister til gjentakelse for meg! Er det flere som har testet, eller har lyst? Se de ulike løpene på nettsiden til Runners World.  Søk opp "Runnersworldchallenge".

Min anbefaling for i dag- tenker at et virtuelt løp kan gi både motivasjon og bedre form!

Klem Hanne