Turnuslivet

04.12.2020
Foto: Emilie Tallakstad
Foto: Emilie Tallakstad

I løpet av yrkeskarrieren har jeg testet det mye forskjellig når det kommer til arbeidstid. Jeg har både jobbet fulle stillinger, deltidsstillinger, kombinert mellom flere jobber og drevet for meg selv. 

På et arbeidssted hadde jeg arbeidstid fra 8-16 mandag til fredag med fri hver helg. I helsevesenet har jeg også vært borti ulike turnusordninger. I forrige jobb var det medleverturnus, der vi  jobbet i miljøet over et eller flere døgn før vi gikk inn i lengre friperioder. I nåværende jobb varierer jeg mellom dag/kveld og langvakter samt arbeid hver fjerde helg. Dette innebærer naturligvis en lengre friperiode. Som i dag. Jeg gikk av jobb klokken 21.30 i går, og har nå fri fram til tirsdag morgen:)

Det er både fordeler og ulemper med å jobbe turnus. Det kan være fantastisk deilig å ha fri på en ukedag mens andre er på jobb og skole. Samtidig er det typisk at turnus havner på røde dager som man heller ville hatt sammen med barn og familie. Men man kan ikke få i pose og sekk vel? 

For vår del er det gull å ha fleksibel turnus med friperioder innimellom. Det gjør at både jeg og mannen kan jobbe fullt og samtidig ha lille snusk hjemme uten behov av barnehage. Det betyr også at middagen kan stå tidlig på bordet når ungdommene kommer fra skolen. mens andre dager er jeg ikke der før de snart skal legge seg. Jeg synes også at det er vanskelig og trist å vinke til den minste to morgener etter hverandre, og ikke komme hjem før hun sover. Samtidig er det digg å kjenne på friheten etter et par lange vakter og bare suse hjemme og skru tempoet helt ned.

Hvordan jobber DU, og hvordan klarer du å finne balanse i hverdagen?

Hva synes du er pluss og minus når familielivet, interesser og jobb skal balanseres og flyte sånn noenlunde greit?

Her har begge de voksne fri i dag, og har vært ute på tur med Mari i snøen. En ungdom har hjemmeskole og den andre er på skolen:) Jeg har fått praktisert en time deilig yoga som jeg elsker av hele mitt hjerte, og planlegger nå en kaffe og litt barne tv før middag.

Livet er ikke så verst, og jeg tror det handler om å finne flyten. Selv leter jeg etter den innimellom, men føler alt er bra på dager som denne.

Ønsker deg en herlig dag- om du er på jobb, skal på jobb eller har helt fri!

Stor klem fra meg