Tilbake til tempelet

23.08.2020

Husker dere at jeg besøkte det buddhistiske tempelet for noen uker siden? Jeg snakket med en munk og noen hyggelige thailandske kvinner, og bestemte meg for å reise tilbake og meditere med munken. Dette har ligget i kalenderen min. Jeg skriver blant annet om meditasjon i boka mi, og hva kan underbygge kunnskapen min mer enn å lære direkte fra kilden- en munk?

Jeg avtalte å komme til tempelet i dag for å intervjue munken og få en guidet meditasjon av han. Og vet dere, dere skal ikke se bort fra at jeg konverterer til buddhismen! Litt spøk, men denne opplevelsen var bare helt fantastisk. 

Munken heter Wisanu, er 37 år og har vært munk de siste ti årene. Han fortalte at han tidligere levde et "normalt" liv, jobbet som ingeniør og var som "alle andre". Den gleden han opplevde ved å meditere ønsket han å dele men andre. Derfor bestemte han seg for å bli munk. 

Intervjuet med Wisanu og meditasjonen vi gjorde sammen, kan dere lese om i boken min etter hvert,  jeg kan røpe at det gav mersmak, og at jeg skal tilbake. 

Kanskje flere er nysgjerrige og ønsker å ta turen? 

Jeg fikk en bok i gave av munken i dag. Den heter J"ourney to joy", og handler om meditasjon. 18 personer fra ulike deler av verden beskriver Deres vei til meditasjon og hva det har gjort- og gjør- for dem. Jeg gleder meg til å lese boka, den ligger på nattbordet mitt. Kanskje det blir et kapittel i kveld.

Nå er det seint her, langt over leggetid, og Mari har bestemt seg for at hun i hvert fall ikke skal sove:/

Nattaklem fra Storenga