Tidlig oppe, bokanbefaling og luksusen egentid!

08.05.2021

Det er jammen bra at den ungen er så sabla søt!!! For personlig synes jeg det er i tidligste laget å bli vekket klokken 04:21- og det på en lørdag og i tillegg fridag. 

Altså, småbarnslivet, med flere netter uten søvn over tid er som tortur. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan de små kroppene holder koken med så lite søvn heller, men i følge mine foreldre var jeg visst av samme sort selv! Så nå får jeg åpenbart igjen for alle de nettene jeg holdt mamma og pappa våkne. Det er godt å vite at det blir bedre! Med to ungdommer i hus VET jeg jo at det går over- det er faktisk til stor trøst, for når man står midt oppi det med begge beina, da kan det være vanskelig å tenke lenger enn den neste timen. Eller å tenke en hel tanke ut i det hele tatt...

Egentid- Jeg begynner å tro at jeg er helt ekstrem på det?? Har jeg et mye større behov enn alle andre når det kommer til gleden over å ha tid for seg selv? For min del er det er et behov som har blitt sterkere med årene. Før var det om å gjøre å ha planer hele tiden, og hvert eneste ledige smutthull i kalenderen var om å gjøre å fylle med sosiale begivenheter. Nå bare elsker jeg tomme kolonner! Egentiden i dag ble en times gåtur på Holemyra. Fullstendig i stillhet. Jeg er egentlig glad i å høre på podkast når jeg går og løper ute, men i dag var det fuglekvitter som underholdt meg nede på myra og i skogen. En helt nydelig følelse. Verdens minste topp ble forsert, he he, nå har jeg skrevet navn i kasse to dager på rad. Emil har klatra i dag, og dermed fikk jeg meg en time på yogamatta også, mens den søte ungen lå og sov. Det med egentid er hverdagsluksus på et høyt plan. Det å ha det stille er aldri kjedelig, bare deilig. Jeg utforsker veldig Yoga Nidra om dagen, og det er daglig praksis hjemme nå, minst et program per dag. Jeg har nevnt det i en tidligere post- dette er dyp avspenning der en blir guidet fra start til slutt. Det er virkelig hverdagsluksus. Jeg rigger meg til med øyepute som svigermor har laget til meg (Takk igjen, Tordis, er veldig fornøyd med den!), teppe, bolster og ullmatte. Programmene har en varighet på 15 (to ulike program), 25 og 45 minutter. Det rare er at jeg får med meg forskjellige ting hver gang. Johanna Hector er rimelig rå på dette- så får du mulighet til å gjøre en Yoga Nidra med henne en gang, gjør det!

Egentid, egentid, egentid. 

Ellers har dagen vært rolig. Vi har tatt boblebad, lekt ute og inne og jeg har lest et helt kapittel (nærmere bestemt fire sider... korte kapitler i den boken) i "Den gylne tiger" (anbefales på det varmeste!). Laget deilig fiskesuppe til kvelds, og nå er jeg sånn nesten klar for å gå på badet gitt. Man vet aldri hva natten bringer. 

Håper alle har hatt en fin lørdag! Og at dere andre kan sove ut i morgen, ha ha! Det kommer vi sterkere tilbake til- om noen år kanskje...:)

Klem og kos fra meg