Tid

20.05.2020

Tid er noe av det mest verdifulle vi har, og kan ikke måles i penger. Jeg er opptatt av dette med tid og tidstyver, og skriver om det i et av kapitlene i boken min. 

 Det er jo sånn at vi alle får utdelt like mye tid, 24 timer i døgnet er det vi alle har til rådighet. Noe av tida blir naturlig nok styrt av andre. Du må tilbringe en bestemt tid på jobb eller skole, familie og barn krever tid og i tillegg må vi ha noen timer til å sove. Noen timer hvert døgn står igjen som «egentid». Men denne tiden forsvinner fort hvis man ikke er bevisst på hva man vil bruke denne tida til.

Som småbarnsmor kan denne tiden være en beinhard prioritering. Alle med baby vet at det i perioder blir lite søvn, og sånn er det her i huset også. Når jeg var yngre kunne jeg klare meg lenge på lite søvn, men dette har endret seg de siste årene. Likevel er søvn på dagtid en stor utfordring synes Jeg. Har aldri vært god til å sove når babyen sover, slik mange velmenende råder en til i småbarnstiden.

Jeg vet veldig godt at tid ikke er noe en får, men noe man tar. Jeg tar meg nesten daglig tid til å rulle ut yogamatta på kontoret mitt, stenge døra, fylle diffuseren med eteriske oljer og praktisere yoga.

Gåturer i form av trilling er også noe jeg daglig får til, og enten styrketrening eller en løpetur noen dager i uka. Men noe jeg lengter etter- og som har blitt nedprioritert etter at jeg begynte å jobbe igjen- er manuset mitt. Og bloggen. Lese bøker. Ligge oftere i badekaret. Det er jo gjerne slik at det man gjør hver dag er enkelt å gjennomføre, mens når ting blir liggende litt har det lett for å bli litt glemt. Det kommer fort vekk tidstyver og stjeler tiden som ellers kunne vært brukt til de tingene jeg nevner.
Det har vært fint å komme tilbake i jobb, og 12 og 24 timers vakter gjør at man får mye fri. Likevel opplever jeg at tida bare flyr avsted, med baby-rutiner, oppussing også videre. Jeg har likevel et forbedringspotensiale i å la mobilen få litt fred. Vet at flere enn jeg har med mobiltelefonen overalt, og når man først «bare« skal inn og sjekke en ting... ja, da flyr tiden fort.
En kjapp sjekk av yr.no kan fort bli en halvtime på sosiale medier...


Så nå er det full skjerpings. Er det flere som kjenner på at mobilen er en tidstyv Og gjerne skulle byttet ut scrolle-tiden med andre ting? Det er skremmende hvor mye tid en faktisk bruker på skjerm... og hvis man opplever at man har liten tid til å gjøre det man faktisk vil ha mer av i hverdagen sin... ja, da er det bare å bli med meg på å ta en liten runde med seg sjæl. Fortell meg gjerne hvordan det går.

ps 1: har dere sett i iPhone appen hvor mange TIMER dere er på skjerm daglig...?

ps 2: Apropos tid.. dette innlegget startet jeg på da jeg venta på sønnen min hos reguleringstannlegen kl 13 i formiddag... og avslutter og poster det nå kl 20... hva skjedde i mellom der?

En skjerpings-klem fra Hanne