Snørr, slim og gørr- vær så god!

14.12.2021
Synes det er lov å juble litt når alle tilsynelatende er på beina igjen, etter en usedvanlig lang og kjedelig sykdomsperiode. Det er ikke noe som er kjipere enn å få snørr, slim og gørr i hus. Ja, noen utslett har vi også vært så heldige å få.

Men i dag, bank i bordet, er alle på plass på skole/jobb/barnehage igjen, og det føles bra. Selv har jeg fri i dag. Skulle ta meg en YogaNidra etter levering i barnehagen, men endte opp med å sovne på ullmatta mi foran ovnen. Det er tydelig at bassilusker henger lenge i, og jeg har i hvert fall hatt ekstra behov for søvn og hvile denne tiden.

Så hvordan skal man passe best mulig på seg selv da, i sånne kjedelige tider? Her er noen av mine tips.

1. YogaNidra: Altså, jeg elsker YogaNidra. Jeg har flere guidede nidraer med ulik lengde, og legger meg ned med headsett, øyepute og teppe over meg stadig vekk. YogaNidra er en dybdeavspenning der man virkelig kjenner at man får slappet av, og den er adaptogen- det vil si at man får akkurat det man trenger i hver nidra. For min del var det tydeligvis søvn som skulle til i dag.

2. En god bok: Jeg har lest veldig mange bøker i det siste, og koser meg med det. Myriam Bjerkeli- med sin triologi fra Kodal- har blitt min krimdronning. I tillegg leste jeg nylig "Elskeren" av Helene Flood, den var skikkelig bra. Foruten krim, har jeg akkurat lest den nydelige yoga-feelgood-romanen "Ellas Hellas" med Gunn Helene Arsky, også den veldig fin og søt. På nattbordet mitt nå har jeg "Feminin Flyt", av Iselin Larsen, en bok om syklus- noe jeg synes er spennende. Iselin har også tatt Forfatterprogrammet med Tina Holt, og da er det ekstra gøy å kjøpe bøker:)

3: Serier: Det er litt digg å ha noe å se på fra sofakroken, og jeg har faktisk pløyd meg gjennom både "Jakten på kjærligheten" (he he...), og snart runde nummer to av "Hjem til jul". Men når mannen og jeg ser serie sammen, da er det faktisk en dritspennende serie på NRK- "The Fall". Flere som har sett den??

4. Badekar: Badekar er et deilig sted å tilbringe noen snørre-dager. Epsonsalt og levende lys er hverdagsluksus på badet!

5. Å tillate seg noen rolige dager er topp 5. Jeg har ikke alltid vært så veldig god på det, men nå synes jeg at jeg får det til ganske bra. Det å innfinne seg med at "sånn er det akkurat nå", vel vitende om at det blir bedre tider der man får gjort alt man pleier å gjøre igjen. Løpet er ikke kjørt, og kanskje fører noen rolige dager til at man faktisk kommer litt sterkere tilbake? Kanskje er det et tegn på at kropp og hode trenger å roe ned litt på tempoet? Jeg velger å tro på det.

Da vil jeg bare ønske alle andre- friske og raske eller snørrete og slimete- en fin tirsdag!

Her er det vedfyring som gjelder i dag, enda det ikke er så kaldt ute, så er det godt med lunk i huset.

Klem, H