Siste nytt fra forfatterspiren!

04.03.2021
Dyktige Trine Lie skal designe Sterk og Fri.
Dyktige Trine Lie skal designe Sterk og Fri.

Det er en liten stund siden jeg har oppdatert noe fra skriveprosessen min og livet som forfatterspire, det betyr ikke at det er stillstand, tvert i mot!

Herregud så utrolig artig dette er! Jeg ser tilbake på en så morsom prosess der rammeverket var ferdig for flere måneder siden, men der innholdet har endret seg og fylt seg inn ettersom tiden har gått. Hver gang jeg har åpnet manus har tekst blitt endret, flyttet, slettet eller omskrevet. Jeg kunne sikkert ha fortsatt i det uendelige også- men har landet på at det heller får bli flere bøker! Det er begrenset hvor tjukk ei bok skal være:)

Noen ganger har jeg lest teksten min og tenkt at "shitt- dette er skikkelig dårlig", og like ofte har jeg tenkt "Herregud så sykt bra! Dette blir en bestselger"!! Jeg håper at jeg går med de sistnevnte tankene når manus sendes til trykk!! Heldigvis har jeg tatt forfatterkurs parallelt, og der har vi blitt forberedt på at dette er helt vanlige tanker i en slik prosess- og at det nok ligger mange manus i skuffer (eller på harddisker da), fordi forfatterspirer har trodd på at det ikke er bra nok. 

MEN så er det nå slik med bokskriving som med alt annet- en gang må man bestemme seg for å runde av og være fornøyd med det man har fått til. Og dit har jeg kommet nå. 

Det er et drøyt år siden jeg meldte meg på kurset til Tina for å lære å skrive bok- og jeg har funnet ut at jeg elsker å skrive, det er noe jeg har lyst til å gjøre mer av, og helst hver eneste dag- i en eller annen form. Blogg er derfor helt nydelig for meg, og kanskje det på sikt blir flere magasin-artikler eller... hvem vet... flere bøker? 

Status nå: Manus har vært hos språkvasker og korrekturleser de siste ukene. I løpet av morgendagen får jeg den i retur fra korrekturleser, og skal da se gjennom det hun har gjort. En korrekturleser ser primært på tegnsetting som kommaregler. Det skal altså (forhåpentligvis) være lite jobb for meg etter denne runden, men sikkert noe plukk.

I dag har jeg hatt første møte med designer, og er helt i hundre etter å ha fått se noen forslag til bokcover som hun har laget i forkant av møtet. Utrolig gøy å se hvordan den kan bli seende ut- og jeg skal dele med dere snart. Det er nå moroa begynner, med utforming og ombrekking, plassering av bilder også videre. 

Jeg har også gjort avtale med trykkeri i dag! Er ikke helt sikker på hvor mange bøker jeg skal bestille opp enda- det er mulig jeg vil kjøre et forhåndssalg for å få en liten pekepinn. Planen min er å lagre, pakke og sende bøker selv. Og skrive hilsener inni naturligvis:)

Nei- dette her er bare gøy! Jeg svever etter dagens møte, og skal nå lande litt på yogamatta.

Håper alle har hatt en fin dag! Noen har sikkert vinterferie og har litt annerledes-dager med familie. Selv er jeg klar for jobbehelg- og bok-dagdømming!

Stor glad klem fra meg