RESET-dagen

21.01.2022

Altså... i dag var batteriet mitt ganske tomt. Og i dag, med hæsjtægg "turnuslivet" og FRI fra jobb- hadde jeg mulighet til å ta en skikkelig RESET-dag. 

Dagen startet for min del klokken kvart på fem, av en ferdig uthvilt to og et halvt år gammel jente som sa "Ferdig"! Hun var klar for dagen og ready for action. Mora hang litt mer med hodet, og tydde til samsoving og til slutt Ipad i dobbelsenga som et dirty triks for å få litt mer søvn. Kaffemaskinen ble slått på relativt kjapt da vi stod opp etter en liten time med Cocomelon og Peppa Gris.

Jeg har gjort mange DIGGE ting i dag, for min egen del, har bare lyttet til kroppen, og alt jeg har gjort har skjedd i siiiruuup-tempo. Det passet fint med en hviledag, og jeg hadde nesten planlagt det siden jeg tok vaksine i går og ikke helt visste hvordan formen var. 

I dag vil jeg dele mine supre aktiviteter for å lade batterier og roe ned kropp og hode. Kanskje har du noen andre gode tips?

Her er mine sikre RESET-tips:

1. En rolig gåtur. Jeg trillet Mari til barnehagen, og fortsatte en god runde etter levering. Nydelig temperatur og akkurat passe med klær. En liten venninneprat på telefonen, og ellers stillhet. Deilig!

2. Yoga Nidra. Yogisk søvn, nydelig guidet dybdeavspenning. Jeg er totalt avhengig!! Prøver å få til en nidra hver dag sånn ellers. På RESET-dagen min fikk jeg til en nidra på formiddagen, og en nå i kveld, og i kveld sovnet jeg til guidingen. Toppen er at Yoga Nidra er en adaptogen praksis. Det vil si at vi får akkurat det vi trenger. I dag trengte jeg tydeligvis søvn og hvile.

3. Myk yoga. "Hannes yogaflyt"... Rolig og myk yoga i stillhet, med lang savasana

4. Et varmt bad. Fylte opp badekaret med eteriske oljer og levende lys på kanten. Sååå deilig! I dag brukte jeg lavendel, bergamott og epsomsalt:)

5. Selfcare. Tørrbørsting og ansiktsmaske. God kroppsolje med eteriske oljer i... Jeg gjør det sååå sjelden! Men akkurat i dag!! Sååå godt!

6. God, sunn og næringsrik mat. Vegetar i dag, alle måltider. Frukt og grønt, mye vann og kombusja (hmmm.... rar måte å skrive det på- men det var sånn det stod skrevet på flaska. Bringebærsmak fra Råstad, sykt god!). En kaffekopp- den var helt needed på mårran:) Ooog krokanis til dessert!! Så sunn mat er både sunn as we know, men også mat som er sunn for sjelen! Litt av alt og balanse er nøkkelord her. 

7. Lese bok! Har pløyd gjennom den siste boka til Camilla Leckberg i dag som jeg begynte på i går. Den heter Nådeløse kvinner, og er både lettlest og spennende! Noen som har lest den?

Jeg har rett og slett hatt en innmari rolig- men god og fornuftig- dag. Tror og håper at den gir resultater i morgen. Vi går for øvrig inn i en helg helt uten planer! Hva er bedre enn det?

Håper DU har hatt en fin dag! 

Hva har du gjort i dag da? Fortell!

Klem fra Hanne