Min (rotete) poddeliste

17.03.2022

Hva hørte man egentlig på før podcast ble oppfunnet??

Jeg er ikke en radio-person. Hører omtrent aldri på radioprogram eller nyheter (sier ikke at det er smart.... men jeg er liksom ikke helt der). Podcast derimot, det digger jeg!! Men noen ganger går jeg litt tom, og i kveld hadde jeg som mål å rydde litt i biblioteket mitt.

MEN, så var det ikke så lett likevel... Tenkte å lage en topp-10 liste, og slette en del podder jeg ikke hører så mye på lenger.... Endte opp med en Topp 7 liste, av alle ting, og en løs liste på slutten med podder jeg ikke vil fjerne fordi jeg hører på dem sånn random....

Her er min favoritt-poddeliste (For tiden)!!

1. Treningspodden. Min topp 1 gjennom flere år!! Kommer ut hver mandag, og er alltid aktuell og morsom å høre på. Denne podden betyr liksom ny uke for meg:) Det er Silje Thorstensen og Pia Seeberg som er jentene bak podden. #endeligmandag

2. Hva hvis det er mulig da, med Anja Hammerseng Edin. Ei utrolig klok og bra dame som har mye nyttig å komme med innen mental trening. Denne anbefales på det varmeste!

3. Trening etter fødsel. Pia Seeberg intervjuer ulike treningsprofiler om hvordan de trener etter å ha fått barn. Det er jo snart tre år siden min siste fødsel, men siden jeg både elsker trening, elsker barn og elsker å hjelpe folk med trening- så er denne likevel veldig fin og interessant:)

4. Sporty Business. Fin podcast med siste nyheter innen treningssenterbransjen, med Eva Katrine Thomsen. Ei dyktig dame med master i idrettspsykologi og coaching fra NIH med et stort hjerte for gruppetrening. Hun deler mye bra, og intervjuer bra folk innenfor bransjen. 

5. Hjernesterk. En fin pod med Treningslegen Ole Petter Hjelle. Liker hans måte å formidle på, og han presenterer mange aktuelle tema innenfor helse.

6. Krimpodden. Her er episoder med ulike krimsaker i Norge. Aktuelt nå er Martine Vik-saken. Krimpodden er tidlig på bane når det skjer noe nytt i de ulike sakene, og jeg liker å høre på VGs krimekspert Øystein Milli og programleder Tor-Erling Thømt Ruud. 

7. Monday Mantra. Yoga og meditasjon som temaer, med nydelige- og ikke minst svenske- Josefin Dalberg. Liker denne godt, men hører ikke fast.


Andre podder fra biblioteket som jeg ikke har fjerna, og som jeg hører av og til, litt avhengig av tema og/eller hvem som er gjester (Vanskelig å rangere...):

Hele Historien. Dokumentarer om hendelser som har gjort inntrykk. 

Lilalife. Helsepod som jeg hører av og til, avhengig av tema og gjester...

Grunderkanalen. Mye å lære fra Gry Sinding, men må liksom være i mood når man skal høre på denne:)

Bertrands Univers. Mentaltrener som selv har møtt motgang. 

Power Ladies. Yrja intervjer dyktige kvinner som utmerker seg innenfor det de holder på med. Hører på denne av og til, avhengig av tema / gjester.

Engler og Homoner: Hørte mye på denne da jeg gikk gravid, lenge siden sist nå.

GRIT: Med mentaltrener Cecilie Ystenes. Kul dame og mange spennende gjester, men lenge siden den ble oppdatert.

Mamma jobber. Hørte mye på denne en periode. Scroller av og til innom for å sjekke hvem som gjester podden. Handler om hvordan man kan kombinere fulle stillinger og familielivet. Anbefales!

Litt for personlig trener. Underholdende og fin trenings-podcast med to dyktige karer, Alexander Aalerud og Tommy Lande, som har vært lenge i gamet (treningssenterbransjen). Hører i perioder.

Prestasjonsprat. Med Melina og Eirik. Faglig pod om trening! Hører på denne i perioder. Veldig flinke folk da!

Yoga Girl. Er veldig glad i yoga, og synes Rachel Bråthen er skikkelig kul dame, men stort minus for min del er at denne er på engelsk...