Inspirert av bøker

26.10.2020

Er det en butikk jeg alltid må innom når jeg er på et handlesenter, er det bokbutikken! Jeg blir så inspirert av bøker, og kan gå og kikke i bokhyllene i evigheter. Hver gang jeg får et boktips eller ser en bok som virker interessant, da bare må jeg kjøpe den. Jeg elsker å kjenne på omslaget og bla i dem, blir glad av å se dem stå i hylla eller på nattbordet. Jeg liker til og med lukta! Det høres sikkert rart ut, men jeg har alltid vært sånn. Jeg bruker biblioteket aktivt også, men det er noe spesielt med å eie gode bøker selv, og se i dem mange ganger, markere og notere i margen. 

Det er ikke for ingenting at jeg nå skriver min egen bok. Tenk å kunne velge helt selv hvordan ei bok skal se ut, hvor tykke arkene skal være, skriftstørrelse, bilder, cover, tekst og innhold. Det er sykt mange valg som skal tas, og da finner jeg inspirasjon fra andre bøker innenfor samme sjanger.

De to siste bøkene jeg kjøpte er Tenk som en munk og Hvorfor vi sover. Dette er noen av mine interesseområder som jeg også skriver om i min egen bok Sterk og fri. Men bokhylla mi er full av sakprosa innenfor trening, yoga, kosthold, meditasjon, selvutvikling. Jeg bruker dem som inspirasjonskilde- til boka, men også til hverdagen og livet generelt. 

Hvilken bra bok leste du sist? 

Hva ser du etter i en god bok?

Kjøper du bøker, eller låner du på bibliotek?

Målet mitt er å lese litt i en bok hver dag. I dag skal jeg begynne på Hvorfor vi sover, det gleder jeg meg til!

Bok-klem, Hanne