Hvordan skal Sterk og Fri se ut?

08.02.2021
Foto: Emilie Tallakstad
Foto: Emilie Tallakstad

Fotograf Emilie Tallakstad og jeg hadde noen kalde, men veldig fine og morsomme, dager sammen da det skulle tas bilder til Sterk og Fri. De fleste bildene ble knipset på flotte Brubakken i Hvittingfoss, men vi gikk også ned til Herrekilen, eplehagen til Skolem (for dem som er lommekjent), Kirkeskogen, skogen på Eidsvenna og et jorde laaaang utpå Vestsida, der Emilie kunne huske at det stod et fint tre. He he!

Boka skal designes med mange bilder, over hundre tror jeg vi ender opp med:) Grunnen til det er at jeg vil skape en vakker, lettlest inspirasjonsbok med mye luft. Målgruppa mi er jo stressa damer (men den kan selvsagt også leses av stressa menn), og jeg tror ikke bøker med tett liten skrift over mange sider er det denne målgruppa er på utkikk etter. Målet er at Sterk og Fri skal være en bruksbok som ikke bare settes i bokhylla etter lesning, men kan brukes som en manual i den travle hverdagen med sine øvelser, bilder, program med mer.

I skrivende stund er Sterk og Fri hos språkvasker for å gjennomgå bruk av språk, flyt, eventuelle gjentakelser og lignende. Det er avtalt at jeg får manus i retur 15. februar, og at jeg da har et par uker på meg før boka går til korrektur, og deretter design. Det høres lite ut, men alt tar sin tid. Designer har forespeilet at prosessen tar cirka fire uker. Da er det bare trykking som gjenstår, og dette er estimert til omtrent fem uker. Og da dere, da kan jeg endelig holde boka mi i hånda. Dette er noe jeg gleder meg skikkelig til. 

Egentlig tenker jeg at det er litt skummelt å si dette høyt, det er jo tidsfrister jeg ene og alene har satt for meg selv, og mye kan sikkert skje underveis i og med at jeg skal samarbeide, og er avhengig av mange mennesker i de ulike leddene. Men jeg deler det med dere likevel, for da blir forpliktelsen jeg har til meg selv og bokprosessen enda viktigere.

Til nå har jeg vært opptatt av tekst og skriftlig innhold. Jeg er egentlig ikke så veldig kreativ eller god til å se for meg hvordan et prosjekt blir seende ut til slutt. Men de siste ukene har jeg tenkt mer og mer på bildene i boka. Hvilke bilder skal med, og hvor skal de plasseres? 

Også er det coverbilde da. Jeg ønsker et cover som uttrykker ro og balanse, som er en rød tråd gjennom hele boka. Et av forslagene er i dette innlegget, tatt ved Herrekilen en iskald lørdag morgen i høst. Legg gjerne igjen en kommentar om hva du tenker på når du hører ordene ro og balanse.

Nå kommer sola snikende, jeg har en fridag med flokken etter to 14 timersvakter i helgen. Nå skal vi lufte hodene før det er soving på minstemann:)

Ha en fin dag!

Klem fra meg