Hvem var det som sa at overnatting i hengekøye var så innmari digg?

04.07.2021
«Alle» har liksom sovet ute i hengekøye. Jeg har sett nydelige bilder på facebook, snap og instagram i en hel liten evighet, lengtet til det skulle bli min tur, det ser jo helt fantastisk ut.

En god natt søvn, masse frisk luft og å våkne frisk og uthvilt til fuglekvitter og en vakker soloppgang! Bedre kan det nesten ikke bli. Tenkte jeg.

Hengekøyer måtte jeg kjøpe. Litt ekstra utstyr og stæsj fikk jeg låne av min svenske friluftsnabo, Rosita. Dette skulle bli tidenes natt. Barnevakt var i boks. Mannen var mer enn klar. Han hang opp køyene utenfor familiehytta på Skrim. «Skal vi ligge så nærme hverandre da», spurte jeg. Det så jo litt trivelig ut også. Samme tre, liksom!
 

Vi blåste opp madrasser, rullet ut soveposer, dro igjen så myggnettet holdt ekle kryp ute. Så spiste vi pappas gode middag inne på hytta, jeg så på klokka. Kunne snart ikke vente lenger. Dette kom til å bli den beste natta på lenge. Vi kom sikkert til å sove til langt på dag. Mari ble passet av pappa og mamma inne på hytta. Herregud, var det noen som fortjente en god natts søvn var det vel oss. Etter to år med lite nattesøvn. Som jeg gledet meg!!

Ti på ti pussa jeg tenner og spratt oppi hengekøya. La meg godt til rette. Smilte stort. Herregud så deilig!!
Juhuuuu- la velværet begynne! 

Mannen kom like etter. Klaget og klaget på knott og mygg. «Herregud, slapp av,  de kommer jo ikke gjennom myggnettet», svarte jeg oppgitt. Han gav seg ikke. Gikk inn og henta myggspray og dusjet over oss. «Æsj, du traff meg i øyet». Jeg ble litt irritert. Vi skulle jo kose oss så innmari ute i natt.
Selv så jeg ikke en eneste mygg.
Så ble klokken halv ett. Mannen bråket og vred på seg, en sovepose i konstant bevegelse lager masse lyd når man ligger tettere enn tjue centimeter. «Du bråker sånn», brummet jeg, samtidig som jeg begynte å klø meg i ansiktet. Hva fa…. var dette her? Knott?? 
Jeg klødde og klødde. Dro hele soveposen over hodet, og holdt samtidig på å dø av varme. Det var kanskje ikke på de varmeste sommernettene man trang ullsett og ullstrømper? 
 
Vel, etter en søvnløs natt våknet jeg av Mini’s «Mamma» klokken 06.00. Da lå jeg i køya mi. Alene. Knottkjemperen hadde gått inn på hytta og lagt seg i løpet av natta. 
Ja, dette var litt av en natt. Hengekøye ass!

He he, skrevet i en litt overdrevet morsom stil. Men poenget er: Jeg VIL så gjerne LIKE å sove i hengekøye. Det ser så sykt digg ut å bare være ute, henge seg opp for natten i et passende tre, og virkelig få all den friske luften, all fuglesangen og alle dyrebare timers søvn som jeg forventet å få. Jeg har IKKE gitt opp. Jeg skal prøve igjen, helst uten knott. Også har vi gjort oss noen erfaringer til neste gang. 

Er det flere som har prøvd å ligge ute i hengekøye uten å heeelt ha fiksa det enda?

Nattaklem fra friluftskvinnen med liten f, som nå går på badet klokken 20.55:)