Grønn livsstil

25.03.2021

Det er vår i luften (jada, jada, jeg har sett værmeldingen for i morgen... men sett bort fra det har vi jo hatt noen fantastisk fine vårdager!!). Jeg kjenner at jeg lengter ut, og at sol og mildvær gir meg energi og godt humør!

Forskning viser at det å ferdes i naturen styrker nervesystemet vårt og har en positiv effekt på blodtrykket! Visste du at grønnfargen virker oppløftende på kropp og sjel? Så tilgjengelig da gitt. Og helt gratis! Det er bare å snøre på seg joggeskoa etter jobben og komme seg ut i dagslys, noe som igjen virker positivt på døgnrytmen.

Hvetegress er en grønn drikk jeg inntar om dagen- Anneli Mjøen, min lærer i Holistisk yogautdanning, lærte meg at dette en en fin drikk å få i seg om våren- det både renser systemet og har en avkjølende effekt på oss. I tillegg smaker det godt. Det samme gjør matcha te, et grønt japansk pulver som jeg drikker som en te. Gjerne med litt honning. Mmmm...

Yogaen om våren bør innebære vridninger. Det sies innen yoga at rygghelsen vår er med å bestemme vår alder. Jeg kjenner at vridninger, både sittende, liggende og stående, gir masse energi. I tillegg til ildpust!

Jeg skal dryppe ut noen yogastillinger og pusteøvelser som gir energi utover. I tillegg er stillhet, natur, energi-yoga og pust noen av elementene i Sterk & Fri som kommer litt senere i vår. Det er bare å glede seg.

Visste du at våren er tiden for å ta seg ekstra godt av leveren vår? Og at du kan massere leveren din  på et punkt mellom storetå og "peketå":) ?? 

I`m just saying! Mye kult:)

Ta vare på deg selv, lever`n og energien til vi høres igjen!!

Grønn klem,

Hanne