Gamle vennskap ruster ikke

02.12.2020

Da jeg kjørte innover til Sandvika i dag, hørte jeg podcasten "Hjernesterk", der idrettslegen Ole Petter Hjelle snakket om viktige faktorer for helsa vår. Gode relasjoner var i følge han på topp tre-lista for å sikre god helse og være best mulig rustet under stress. Flaks for meg at jeg har mange gode relasjoner (et av de andre punktene på lista var god søvn... den kan jeg dessverre ikke krysse av på).

Det finnes et ordtak som heter "Gamle vennskap ruster ikke". I dag kjørte jeg til Sandvika for å treffe Katrine som jeg gikk på folkehøyskole med for... altfor mange år siden! Det rare er at på folkehøyskolen var vi nesten ikke sammen, enda vi var hestegærne begge to, og gikk på samme linje. Da jeg flyttet til Sandvika i 1999, derimot, tok vi opp kontakten. Siden den gang har vi vært masse sammen, både hos hverandre og på Farris Bad. Vi har også hatt et fast møtested, som ligger midt i mellom oss, nemlig Sandvika Storsenter. Da er det salat-lunch på BIT og kaffe (x flere) på Starbucks🤩

Det var lite fristende å fly inne på et senter i Bærum nå, med tanke på korona. Butikker droppet vi. Men på fire timer rakk vi tre kafe-besøk og en fin gåtur med hundene hennes. Shopping får vi ta (på nett) senere, Katrine:) Vi la merke til at samtlige kunder på senteret gikk med munnbind inne, og det stod plakater med restriksjoner for antall kunder inne i butikkene, så vi følte oss godt ivaretatt.

Katrine og jeg snakket om dette med vennskap- noen venner ser man sjelden, men når en først treffes virker det ikke som det har gått lang tid siden sist i det hele tatt. Det er deilig med slike vennskap. Fire timer er det man minst trenger for å få prata gjennom alt som har skjedd siden sist på begge fronter. Og jeg kjørte hjemover klokken to med masse ny energi, inspirasjon og glede! Tror han idrettslegen har rett i at gode relasjoner er viktig for helsa.

Takk for en super dag, Katrine. You made my day!!

Klem fra meg