Gå jula i møte med lave skuldre

15.12.2020
Foto: Emilie Tallakstad
Foto: Emilie Tallakstad

Er det fremdeles sånn at man vasker ned husene sine til jul? Tak og vegger? Vasker, stryker og henger opp julegardiner, sju slag i kakeboksene...?

Jeg blir nesten helt sliten bare av å tenke på det. 

Jeg synes det er innmari koselig altså. Med reint hus og lukten av kakebakst. Men det er jammen meg mye innsats som skal gjøres sånn på tampen en måned i året, bare for at det skal være sånn liksom. 

"No har vi vaska gulvet, og vi har børi ved. Og vi har satt opp fugleband og vi har pynta tre. Nå sett vi øss og kviler...." også videre. For det er det som er poenget mitt. Den hvilen etterpå. Er vi like flinke til å prioritere det som vi er av å få gjort alt klart til jul?

Det har vært et annerledes år. Korona har ført til at vi ikke tråler handlesentrene rundt og stresser for å få tak i alle julegavene rett før julaften. Jeg tror mange har shoppet gaver på nett i år. Kanskje litt tidligere enn før, for å rekke å få det i posten før 24. desember. Kanskje korona har gitt oss litt mer slækk enn tidligere år? Mange har hatt mer tid hjemme, og mange har vært nødt til å sette ned tempo. Jeg synes det er fint!

Her i huset blir det spist lite julekaker. Jeg fant faktisk en halv boks med brune pinner fra i fjor i en kakeboks. Vi har ikke gardiner en gang vi! Likevel føler jeg at det er jul her i huset. Jeg tror det er viktigere enn noen gang å puste med magen, senke skuldrene og tenke at det er bra nok selv om ikke alt er helt på stell.

For jul blir det jo uansett? Det er ikke så mye som minner om desember, men det er fint at mange har hengt opp lys i denne mørke og regntunge tida. 

Her er gavene i hus, i år noen hjemmelagde. Et slag kaker har vi, og ungene har pyntet pepperkakehus. Også litt pynt da. Jeg gleder meg til jultetre og masse familietid.

Ønsker alle en fortsatt fin førjulstid. Vær tilstede og kos dere med forberedelsene!

Klem fra meg