En spennende dag i Asker med ayurvedisk helsekonsultasjon

01.12.2021

Under TTC på Tønsberg Yoga, hadde vi et foredrag om ayurveda med en indisk lege, Dr. Shruti, og jeg syntes dette var utrolig spennende. Jeg har lest en del om ayurveda tidligere, men aldri tatt konsultasjon, så i dag fikk jeg med meg mamma til Asker der vi begge hadde time hor Dr. Shruti.

Ayurveda betyr "kunnskap om livet", og er indisk tradisjonell medisin som folk i India har brukt i mer enn 5000 år. Ayurveda er godkjent av WHO, og krever 5,5 år Bachelor og to år mastergrad. 

Fokus i ayurveda er at kropp og sinn ses på som en helhet. Det er årsaken til problemet, og ikke bare symptomer, som behandles, og det er fokus på å skape balanse i alle kroppsfunksjoner.

Kilder: Pensum på Tønsberg Yoga Lærerutdanning.

Vår erfaring: Dette var veldig spennende!! Vi hadde time i Dr. Shruti sin egen stue, og fikk servert lunket vann mens vi snakket. Mamma var først. Dr. Shruti kjente på pulsen på begge håndledd, og så på tunga og øynene. Ut fra disse undersøkelsene fant hun ut mye om vår helsetilstand, og vi syntes begge at det var veldig spennende og lærerikt.

Dr. Shruti gav oss anbefalinger i forhold til kosthold, livsstil og tilskudd av urter. Vi skal selvsagt teste ut alt! Dette er jo helt i tråd med yogaen som jeg er så innmari glad i. Det sies at YOGA og AYURVEDA går hånd i hånd, og i tillegg til anbefalinger av urter, matvarer, te etc, fikk vi anbefalt yoga (så klart) og hver vår pusteøvelse ut fra våre behov. Morsomt at begge disse pusteøvelsene "hører med " til yogaprogrammet jeg praktiserer flere dager i uken. 

Nei, dere- livet er spennende, og det er så innmari mye nytt å lære. Jeg digger det!

Dette var en flott input i dag, og jeg synes det er veldig stas at mamma, som er 72 år, også tester ut nye ting og blir med den rare dattera si rundt. Det har vært kjempehyggelig:)

Nå er det kvelden her! God søvn er en viktig del av god helse nemlig.

Stor klem fra meg