Bokprosessen så langt, januar til august

01.09.2020

Jeg gjorde en stor feil den gangen jeg begynte å skrive bok. Jeg tror ikke jeg er den første, og sikkert ikke den siste heller. Det jeg bommet på, var at jeg bare satte i gang. Jeg skrev og skrev, helt uten struktur. Jeg følte at jeg hadde en bok klar inni meg, og at alt gikk lekende lett, men plutselig- etter femten tusen ord- stoppet det opp.

Den boka var en helt annen bok enn den jeg nå har et ferdig manus til. Jeg fant ut at jeg trengte hjelp til å skrive bok. Jeg hadde skrevet avissaker, og mange forskjellige rapporter i jobbsammenheng, men en bok er noe helt annet. Det er et omfattende arbeid å manøvrere i. I januar i år meldte jeg meg på forfatterkurset til Tina Holt, og det har jeg ikke angret et sekund på. Hver uke møtes vi online på spørretimer, og vi har vært gjennom flere moduler som tar deg gjennom stegene fra en idè til ferdig bok. Disse har vi jobbet med i vårt eget tempo. Man lærer så mye mer enn å bare skrive ved å gå på kurs. Det er sosialt og en lærer mye av å høre hva andre jobber med. Så hvis du har en liten forfatterspire i magen du også, anbefaler jeg at du sjekker ut Tina på Holt media!

Skriveprosessen min fra januar til august har gått i rykk og napp. Full jobb og en baby med lakenskrekk er noen av grunnene til at det tidvis har stått mer eller mindre stille. Men nå etter sommeren bestemte jeg meg for å ta tak i bokskrivingen og prioritere å få boken ferdig skrevet og trykket. Jeg har en tendens til å ta på meg litt flere ting på en gang... jobb med eteriske oljer, enda en yogautdanning, magasinartikler, lage hjemmeside også videre også videre. I dag kan jeg endelig fortelle at manuset mitt på 37000 ord er sendt inn til en redaktør for første redaktørgjennomgang. Det er så spennende! Hvor lang tid det tar nå, er uvisst. Redaktørgjennomgangen tar ca to uker. Jeg får da en rapport med styrker og svakheter, og ser for meg at det blir endel å jobbe med fra min side etter det. Så kommer språkvask... korrektur... bilder... design... også videre fram til trykk! Men det viktigste av alt er at det nå er i andre sine hender! Jeg skal benytte ventetiden til å ta bilder, og det har jeg gjort i dag. Det blir flere dager med fotografering fremover. I dag var det litt utfordrende med sol og sky- blandet resultat med andre ord. Men men, vi lærer underveis.

Som sagt er det nå to uker med venting, og jeg vil fortsette å oppdatere her om hvordan det går med boka og prosessen fram til den er ferdig trykket. Jeg er så spent på om dere kommer til å lese den.