Sånn, nå har jeg bare gjort det.

20.07.2020

Dette innlegget delte jeg på Instagram i dag: 


«Hva er det første du tenker på når du hører ordet balanse? Jeg har vært i treningsbransjen siden 2004, og vært en såkalt «treningsnarkoman» enda lenger, ja faktisk mer enn halve livet. Jeg har trent altfor hardt og mye i perioder, spist for lite, ofte hatt altfor mange baller i lufta på en gang. Det går bra veldig lenge, men til slutt setter kroppen bremsen på.

Man kommer til et punkt der en innser at det aller viktigste er å lytte til sin egen kropp. Trene etter lyst og dagsform, praktisere yoga for ro og avspenning, spise og drikke det man har lyst på. Det går fint. Kroppen vår sier tydelig fra hva den trenger, det gjelder å lytte til det den prøver å fortelle.

Jeg holder på med innspurten av utkastet til boka mi som handler om akkurat dette. Jeg skriver om min reise fra å være aktiv alenemor med full jobb, hund, ponni, hus og ti baller i lufta på en gang. Jeg kalte det «positivt stress». Kroppen var ikke enig, og alt jeg lærte etter at bremsen ble trykket inn vil jeg dele med andre der ute.

Jeg skriver til deg som kjenner på tidsklemma, som har travle hverdager og som hele tiden ønsker å få til mye på en gang. Jeg skriver til deg som har full kalender og tenker at ting vil roe seg etterhvert- bare det blir helg, ferie, når ungene blir større også videre.

Boka mi er lettlest, og inneholder en blanding av egne og andres historier, forskning og enkle øvelser. Jeg gleder meg masse til prosessen videre, og håper at det er noen som kan få nytte av det jeg selv har erfart«.

Det var et langt innlegg, lengre enn jeg pleier å legge ut. Det rare er at jeg har latt bok-manuset mitt ligge i flere dager nå, selvom jeg visste hva som gjenstod. Det var beskrivelsen av tre fire yogaøvelser som manglet. Men istedenfor å bare få gjort det, har jeg skjøvet det foran meg. Kanskje fordi det er nå det endelig starter? Det er nå jeg skal sende det fra meg, på ordentlig. Få tilbakemeldinger om hva som skal endres og rettes, ta bilder og rett og slett etter hvert faktisk fullføre bokprosjektet?

Men akkurat nå har jeg bare gjort det. Det var som jeg trodde, den siste skrivingen tok en halvtime. Nå skal jeg printe ut og lese alt på papir. En gang. Også skal jeg sette i gang med neste prosess. Puh. Men det blir ikke i kveld. Ikke i morgen. Men jeg har satt en frist. Alt skal være dønn ferdig fra min side før august er her. Nå har jeg sagt det høyt, og da blir det sånn.

Takk for støttende kommentarer og heia-rop på insta. I need it.

Klem, H