Bare rull ut matta

08.11.2020

Jeg har lagt ut noen videosnutter her tidligere som jeg kaller "Bare rull ut matta". Jeg tenkte jeg skulle si noe om hvorfor de heter akkurat det.

Det er nemlig sånn at vi ofte har en motstand i oss- selv til å gjøre de tingene vi egentlig har lyst til og som vi vet er bra for oss. Hvor mange har bestemt seg for å trene etter middag, men ble liggende på sofaen isteden, kanskje med en NetFlix serie eller på sosiale medier?

Hjernen vår er konstruert for å se etter farer. At denne funksjonen var intakt, kunne bety liv eller død for menneskene som levde før oss. Fight, flight eller freeze er overlevelsesmekanismene vi også har i dag- selv om nåtidens stress er andre ting enn ville dyr som vil spise oss. I dag er tidsfrister, køer, fulle kalendere, krav og forventninger noen av årsakene til at vi stresser mer enn noen gang.

I en hektisk hverdag er det ikke alltid så mye tid til overs. Det kan være lett å tenke at yoga og meditasjon er kjedelige greier som man ikke har tid til. Det kan kjennes urimelig og vanskelig å legge seg ned når man har så mye å gjøre. MEN det er da vi trenger det mest! Vi trenger en motvekt til det høye tempoet de fleste av oss holder gjennom uka. Vi trenger å sjekke inn i kroppen og kjenne etter hvordan vi egentlig har det. 

Når vi tror at vi ikke har tid, er det hjernen som spiller oss et puss. Det er bare tanker. Hvis du overhører dette neste gang og bare ruller ut matta, er halve jobben gjort. Du trenger ikke å ligge på yogamatta i evigheter. Alt er bra nok. Husk at når du forteller deg selv at du ikke har tid, det er da du bare skal gjøre det. La kroppen guide deg og se hva som skjer.

Spill gjerne videosnuttene mine hvis du liker å bli instruert. Hvis ikke kan du sette på musikk du liker, eller bare ha det helt stille. Det finnes ingen fasit. Bare gjør det.

Det er forresten fotograf Emilie Tallakstad som har tatt dette bildet nede ved Herrekilen. Vi hadde en hel dag der vi knipset yoga-bilder og andre bilder, og jeg gleder meg til å dele flere av dem i boka mi.

Søndagsklem fra Hanne